Melladn Turløyper Bankkontonr: 2135.30.34550 www.melladn.leirin-skiloyper.no
 
Ved innbetalinger husk å merk ditt bidrag med Luskeråsen Vel

MT ble startet i 2003 og har ansvaret for skiløypene i sørområdet fra kommunegrensa mot Nord Aurdal til Yddin. Det er en del av hovedløypa mellom Beitostølen og Danebu. Totalt er løypenettet på 55km.

Løypeinformasjon
Løypene er maskinkjørt av Leirin Skiløyper AS. Du kan få oppdatert løypestatus på din mobiltelefon hvis du betaler 500,- Det forutsetter at du setter inn mobilnummeret når du betaler inn.

Fargekoding og merking av løypene
Løypene er fargekodet ur fra hvor krevende de er m.h.t høyde, værforhold og terreng:

Ø Grønne løyper (G) – skjerma skogsløyper i lett terreng
Ø Blå Løyper (B ) – middels krevende løyper i fjellskog og lavfjellet.
Ø Røde Løyper (R) – krevende løyper på snaufjellet med større krav til ferdighet, kondisjon og utstyr.
Løypene har fargekoding og nummerering både på kart og løypestikker i alle løypekryss. Dette gjør at du kan føle deg trygg hvor du befinner deg i løypenettet. Løypekart finnes oppslått i løypekryss infotavler, kasser ute i løypene og kan lastes ned på MT og kommunens sin hjemmeside.

www.melladn.leirin-skiløyper.no

www.oystre-slidre.kommune.no

MT har ansvaret for følgende løyper:

1. Juviken – Rabalsvatnet - Vangsjøen – Skatrudst. - Yddeåni

2. Yddeåni - Veslestølen - Rennsenn - Buahaugen - Vangsjøen

3. Turrsjøen - rundt vestsida av Rundemellen - Rabalsvatnet

4. Kjølafjellet – Lie – Juvikåsen

5. Rabbalen - Kjølafjellet - Kjølen - Saur – Tansberg - Lie

6.Tverrforbindelse Rennsennbekken-Bukono

7. I tillegg kjøres traseen til Luskeråsen

Ø Løype 1, 2, 4, 6 og 7 kjøres med stor løypemaskin i romjula, lørdager, søndager, hele skolenes vinterferier Oppland, Hedmark, Oslo, Akershus og Sogn- og Fjordane og påskeferien. I tillegg kjøres løypene en gang midt i uka (onsdager) fra vinterferien og ut sesongen

Ø Løype 3 med snøscooter m/sporsetter av Rogne IL i alle helger og skoleferier fra 15. februar til og med påske, ikke for å gi topp skispor men et fast underlag som gir en trase å gå i ”bak” Rundemellen.

Ø Løype 5 med løypemaskin i ”høysesongene”

 TURFORSLAG
Yddinrunden
18,7 km
Vangsjøen rundt er en forholdsvis lang runde, men til gjengjeld relativt flatt og lettgått. Hvis man går fra Vangsjøen og med solen (klokka), går man gjennom hytte- og stølsgrendene Buahaugen og Midthøgda til Rennsenn (G31). Herfra kommer man ut i skog og myrterreng og ser lite til hytter på en stund. Etter å ha gått ca. 10 km kommer man til løypekryss, hvor løyper mot Yddin og Beitostølen tar til venstre, mens vår runde fortsetter til høyre (G30) Ved Skatrudstølen krysser man veien før det etter hvert bærer litt oppover mot Bukono. Ved Bukono deler traseen seg og går man til venstre kommer en tilbake til Vangsjøen. Velger en høyre går løypa over Bukono, hvor man må inn på stølsvegen på brua fra Vangsjøvannet og videre tilbake til Rennsenn.

Vangsjøen-Kjølafjellet 7,6km
Dette er en kort, men en flott liten runde med utgangspunkt i Vangsjøen Fjellstue. Fra fjellstua går man forbi Rabbalen et lite stykke i retning Bukono, før man dreier til høyre i første løypekryss (B31). Nå begynner man på opp stigningene mot Kjølafjellet. Etter 2 kilometer kommer man til løypekryss hvor Saurrunda tar til venstre/rett frem, mens den korte runda over Kjølafjellet dreier til høyre og fortsetter med en lang stigning opp til toppen av Kjølafjellet. Når en kommer på toppen er det en fantastisk utsikt.

Juvikåsen-Kjølafjellet- LIE - Juvikåsen 13,1km
Dette er en fin rundtur og lettest å gå denne veien. Fra Juvikåsen går løypa i fint skogsterreng i svak stigning retning Rundemellen, de siste 500 meterne er det relativt jevn stigning til toppen av Rabalshøgda hvor man ser nordover Rabalsvannet mot Skaget og Jotunheimen. Turen videre går ned til Nordre del av Rabalsvannet, hvor løypa til Vangsjøen fortsetter rett frem og vi skal 160 grader til høyre og det er jevn stigning i 1 km til toppen av Kjølafjellet. Her oppe er det fantastisk utsikt nordover til Jotunheimen. Når man kommer over toppen kommer et løypekryss, hvor du skal holde til høyre retning Lie. Her går det jevnt og fint nedover i sør-østlig retning til Lie, hvor vi igjen tar til høyre i et løypekryss mot Juviken. Ferden går nedover stølslaget Lie og småkupert de siste 3 km til Juvikåsen.

Viktige telefoner og kontaktinformasjon
Valdres vaktsentral / nødtelefon: 61 36 10 44
Ambulanse: 113
Politi: 112

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Hyttefolk på Luskeråsen | Svar 24.11.2019 09.08

Hei. Ser at del er kjørt noe løyper men stoppet,ved Vangsjøen. Er det noen grunn til at hele løypenettet ikke er kjørt? Fine løyper på Yddin også

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.09 | 18:36

LuskeråsenViser til møte 29. august, og ber med dette om en tilbakemelding / avklaring på Øystre Slidre kommunes holdning til VA-problematikken på Luskeråsen.
Det være seg om, og evt. når man kan forvente å få en kommunal ledning for vann- og avlø

...
30.08 | 23:27

Funnet på Luskeråsen v/nr 59: Tractive sporingshalsbånd til hund eller katt. Henv Tlf 91545522

...
28.08 | 14:17

På hjemmesiden til Vangsjøen Vel står at kafeen skal selges, henvendelse Wenche eller Otto Kåre Skogen. Del gjerne, håper at det kommer nye driftige folk.

...
26.07 | 14:44

Takk for informasjonen.

...
Du liker denne siden